Nekem Nem Mindegy

Galambos Viktória: Átkos adottság

2015. november 17. - TheMedium

 

 

Egy érdekes tény róla: különleges. Nem a mindennapi gyermek szemével figyeli meg a vi-lágot. Pedig kívülről olyan mint a többi. Barna rövidebb haj, kék szem. De ha ez a fiú néz, akkor lát is. Megfigyeli, és meg is jegyzi az apró mozdulatokat. És ezzen a módszerrel pár perc alatt kiismeri az embereket. Ezért félnek tőle. Ezért nem fogadják el. Minden nap bebo-torkál az iskolába, leül a hátsó padba, és vizsgál. A diákokat, a tanárokat. A beszédet, a gri-maszokat. Mindent magába szív.

Az udvaron a fal mellett állt az árnyékban, mintha ő is az lenne. Egyedül égszínkék jeges tekintete árulta el. Egy szőke fiú lépett elé. Négy társa mögötte. Valószínűleg a dominanciáját jött kimutatni.

- Mit bámulsz te? – kérdezte pökhandin, szinte már fenyegetően. A fiú gyorsan felmérte társát.

- Otthon zűrök vannak, de ezt nem rajtam kéne levezetned. – mondta, és szeme vissza is vándorolt a távolabbi személyekre. Hangja biztos, és érzelemmentes volt.

- Miről hadoválsz?

- A szemed karikás, gyűrött a pólód, és olyan kék-zöld foltjaid vannak, amik ujjnyomokra emlékeztetnek. – tisztázta. – És a kutyád is meghalt, mert nem rég még apró golden retviever szőrszálak voltak a ruhádon, most meg nincs. – erre a szőke bedühödött.

- Mit képzelsz magadról te retardált. Nem tudsz semmit.

- Tényleg? – vonta fel a szemöldökét. A másik érezte, hogy őt figyeli a többi srác. Lépnie kell. Megragadta a másik gallérját, és egy hirtelen mozdulattal felemelte és a falhoz szorította. A heves mozdulat közepette egy gomb lepattant a barnahajú kabátjáról. Az apró tárgy az asz-falthoz koppant és még keringőzött egyet mielőtt megállapodott volna egy ponton. A helyét sötét cérnaszálak jelezték.

- Jól figyelj rám. Nem kaptál rá engedélyt, hogy az életemben turkálj, szóval ne tedd. Csak éld a nyomorék életed és hagyj békén. – közölte. A kékszemű annál okosabb volt, minthogy most elkezdjen kötekedni. Inkább csak belemeredt a barna foltokba amik az arcról meredtek rá. Éazrevette a változást a fiú tekintetében. Mintha rájött volna hogy mit csinál, és mág ma-gától is megijedt. Talpa a talajt érték amikor a másik letette, és egy szó nélkül továbbmentek. De a szőke élete. Már nem maradt ugyanolyan.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemnem.blog.hu/api/trackback/id/tr308087386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása